CrniIsus

petak, 20.04.2007.

Diž' se profesore blog te zove

Da me vidi bivša profesorica SH (hrvatsko-srpskog ili srpsko-hrvatskog) tako sam ja učio i morao da pišem ,vjerujem da bi se u grobu okrenula ,ne okrenula se da bog da ,kada bi pročitala ove moje postove i vidjela što je ona stvorila a vi čitatelji ste mi najboli pokazatelji i potvrda mog stava da nije uopće bila u pravu kada mi je uporno davala keca i to podebljanog i ismijavala moje pismene radove.
Moja baba bi znala reći " Dabogda joj zemlja kosti izbacila " ali ja ne bih išao baš tako daleko , ja joj želim da joj čak i unuci i praunuci stavljaju u juhu svih 206 kostiju ,(ups... zahebao sam se 181 kosti jer joj je u ratu granata otkinula šaku) ,pa opet ponovo i sve tako dok ne iscijede sav osein , bjelančevine i minerale ako ih je uopće i bilo...
Tako me ta žena mrzila ,toliko prezirala ,jer sam bio prirodno bez lažne skromnosti inteligentan i nadaren pa ako hoćete i naočit a uz to samouvjeren i s ciljem da postignem nešto i postanem netko a to izgleda po njenom sudu nisi smio niti mogao biti ako dolaziš iz ruralne sredine da i dan danas kad je se sjetim uh...
Znam i zašto iako to meni uopće nije bio valjan niti ljudski a ni tada meni shvatljiv ni dokučiv razlog zašto je to baš tako a razloga je bilo vjerujem i više.Navest ću neke.
Prvo zato šta sam Hrvat ,drugo šta sam bio iz provincije a ona kao gradska dama k'o fol stare loze potomak sa nekim titulama u prezimenu iz turskog vakta(vremena).
Treće i njoj vrlo bitno jer sam se isticao (ma di ćeš ti stoko seoska,mislila je) i bio nadaren prirodno i zainteresiran za sve i svašta ,svirao gitaru i klavir ,bio u foto sekciji imao color laboratorij za izradu fotografija kad su i profesionalni fotografi ,većina njih slali slike na izradu u Fotokemiku i ne znam koja sve čuda ne ,ne znam da li je adekvatan termin psihički hiperaktivan a ne onakav kakvog je ona htjela i prihvaćala skrušenog ,samozatajnog i povrh svega pokornog i glupog seljačića.
Bio sam u najmanju ruku ako ne iznad ono u rangu onih tatinih i maminih sinova iz urba ,ako su oni kupili Beatlese ja kupio ploču Ted Nugenta ,oni The Doors ja Nazareth oni The Eagles ja Rainbow itd ,oblačio se kao oni ponašao ,kao oni ,izlazio na mjesta gdje i oni.
Doduše bilo je tu malo ljubomore blago rečeno ,zavisti ,podozrenja pa i podsmijeha tih tatinih i maminih sinova koje su mame čak i u gimnaziji još uvijek opremale za školu.
Sva sreća pa smo imali i gramatiku uz književnost ,e tu mi nije mogla ništa jer sam znao sve pravilne i nepravilne glagolske oblike, jotovanje , deklinacije i palatalizacije itd.
Nema kako me nije mučila ne bi li našla način da mi i tu zabiberi keca ali ja eto na njenu veliku žalost nisam joj dao mogućnost da se veseli i likuje nego je morala nakon dugog i iscrpnog maltretiranja što i sebe i mene pa i svih drugih u razredu šta su morali htjeli ne htjeli nazočiti nezapamčenom lingvističkom zločinu.
Na kraju bi popustila i nevoljko upisala jedva vidljivu dvojku da bi se vremenom od otvaranja i zatvaranja dnevnika znala pretvoriti u ništa ili bolje reći mrlju. A oni kečevi ,ta oni su se mogli vidjeti putem Google eartha samo ga tada na žalost nije bilo kao ni neta pa mi nitko nije mogao pomoći sam sam se morao boriti i izboriti za status koji iskreno rečeno ni dan danas nemam bar ne onakav kakvim sam ga zamišljao i želio.
Tako je to bilo sa djecom iz provincije koja su morala znati barem duplo bolje od gradske djece ili sinova i kćerki profesora ,doktora i ostalih zvanja i titula da bi dobili prolaznu.
Nadam se da to danas više nije tako ni izbliza i drago mi je ako se netko i prepoznao.
Ima još mnogo dogodovština ali pošto sam osobno štovatelj kraćeg štiva i što jednostavnijeg i razumljivijeg za svakoga tako ću ovo privesti kraju i zbog vremena jer će mnogi reći da sam lood pa ako budete željeli još dajte si malo truda pa komentirajte da znam da li sve ovo ima smisla ,mislim potrebe za pisanjem.
Blog !

20.04.2007. u 05:00 • 12 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.



  travanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Svibanj 2008 (1)
Rujan 2007 (1)
Kolovoz 2007 (2)
Srpanj 2007 (2)
Lipanj 2007 (6)
Svibanj 2007 (9)
Travanj 2007 (14)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Pisat cu o svojim stavovima i iskustvima iz zivota i spoznajama i iskustvima drugih koje znam i o vjecnoj misteriji Ima li ga ili ne ?

Ako slabo vidite text
Pritisnite CTRL i zarolajte mišem unatrag
do željene veličine fonta.

ŽELITE MI PISATI OSOBNO

idjakboz@si.htnet.hr